Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Liesbeth en Maya Hanssens brengen Paard en Mens in Balans

Twee zussen, opgegroeid in het groen en tussen de paarden op een paardenfokkerij, hebben als missie paard en mens op natuurlijke wijze in balans te brengen.
Elk op hun eigen manier ontwikkelden ze zichzelf professioneel. Voor Liesbeth stond het altijd al vast dat ze met paarden wilde werken. Liefst ook in de paardensport. Maya maakte een omweg om terug bij de paarden te belanden om mensen te kunnen helpen.

Niet alleen paarden maar ook gezondheid en wetenschap heeft hen beiden altijd geboeid. Ook hier vullen ze elkaar aan. Lees hieronder hun biografie.

 

Liesbeth Hanssens

De job van osteopate lijkt voor mij voorbestemd: ik groeide op tussen de paarden, sinds mijn 7de rijd ik paard en sinds mijn 10de neem ik deel aan wedstrijden in drie disciplines (dressuur, springen en eventing).

Doorgroeiend in de wedstrijdsport op nationaal niveau behaalde ik de diploma’s van instructeur B (dressuur en springen), jury en trainer B in opleiding. Net als u en vele anderen werd ik geconfronteerd met paarden die fysische en psychische problemen vertoonden, die op het eerste gezicht onverklaarbaar waren.

Dit bracht me bij het Vluggen Instituut in Duitsland, waar ik in 2016 afstudeerde na een driejarige opleiding en stages bij Janek Vluggen, mede grondlegger van de moderne paardenosteopathie en intussen internationaal befaamd paardenosteopaat.

Uw paard wordt dank zij deze opleiding benaderd met een breed en volledig onderzoek om zijn/haar problemen te lokaliseren en op te lossen. Dit behelst alle pijlers van de paardenosteopathie: het pariëtaal, het craniosacraal en zelfs het visceraal systeem.
Na iedere behandeling is een aangepaste training van uw paard vereist.
Door mijn opleiding als trainer B en meer dan 15 jaar ervaring in de drie disciplines van de ruitersport kan U desgewenst dit aspect van de revalidatie aan mij toevertrouwen.

Om uw paard niet alleen te helpen op biomechanisch vlak, maar ook de organen op een natuurlijke, biochemische manier te ondersteunen en/of genezen, volgde ik in 2017 de opleiding ‘orthomoleculaire geneeskunde’ op het Faché instituut. Daaropvolgend start ik in februari 2018 een specifieke opleiding 'orthomoleculaire therapie voor paarden aan het instituut 'de Blauwe Hengst'.
In combinatie met een osteopathische behandeling zal een dergelijke totaalbenadering uw paard doen herleven, zoals al vele van mijn klanten hebben ervaren en verder hierover getuigen.

 

Maya Hanssens

Als kind was ik ook altijd mee op pad met de pony's en de paarden. De wedstrijden waren niet voor mij weggelegd. Ik deed graag mee, maar gewoon om bij de paarden te zijn en bij de mensen.

In mijn pubertijd kwamen er veel nieuwe dingen op mijn pad die ik ook even moest gaan ontdekken, animator in het jeugdwerk zijn en kazouvakanties begeleiden, skimonitor worden, reizen en nieuwe culturen ontdekken,... Ik moet ook toegeven dat er nog niet veel veranderd is. Ik geniet er nog steeds van om aan veel projecten tegelijkertijd te werken.

Tijdens mijn studietijd begon ik met de uitbating van een kampplaats en vakantiehuizen. Dit groeide uit tot een voltijdse job. Ik hoopte in mijn job veel contact te hebben met mensen, maar de realiteit was dat ik vooral bezig was met de accomodatie en dat het weinige menselijke contact me onvoldoende voldoening gaf.

De dokter die ik bezocht zei me onmiddellijk dat ik een goede coach zou zijn. Zo had ik het nog nooit bekeken. Van de uitbating van accomodaties pastte ik mijn zaak toch meer aan naar evenementen en teambuildings met meer menselijk contact. Dat gaf me heel wat meer voldoening. Ik bleef rustig verder uitkijken naar een job die wel bij me paste. Het was wel al van kindsaf zeer duidelijk dat ik niet gemaakt was om onder een baas te werken. Dat is dus ook nooit gebeurd. Ik kwam zelf in contact met enkele coaches en vond het verbluffend hoe zij mensen konden helpen. Dat wilde ik ook, maar wel op een manier die helemaal 'Maya' was.

Ondertussen was ik vanuit Gent terug naar de roots op het platteland verhuisd en bezocht ik vaker de paardjes. Er stonden 2 grasmachientjes in mijn achtertuin, wat een plezier! Op een dag las ik meer over Equicoaching. Ik begreep dat dat de manier was waarop ik mensen kon gaan helpen, op mijn manier.
Ik schreef me in voor de opleiding. Groot was mijn enthousiasme.
Ik krijg steeds veel energie van de inzichten die de mensen krijgen tijdens een sessie, van de manier waarop de paarden hun boodschap duidelijk maken en hoe ze aankomt.

In deze tijd waarin we iedereen, maar vooral onszelf zeer veel druk opleggen begreep ik al snel in mijn praktijk dat het belangrijk was om me bij te scholen in Stress- en Burn out.

Dit is zeker niet het einde van mijn verhaal. Ik blijf me verdiepen in het menselijke systeem en hoe we op een natuurlijke wijze energiek en krachtig kunnen zijn.

Onze missie is paard en mens in balans brengen. Dit betekent voor mij dat ik mensen help hun energie terug te vinden en ze help bewust te worden van hun eigen kracht. Door de ervaringen met de paarden worden ze sterker en vinden ze zichzelf terug.